Fredag skal også den internasjonale støttegruppen for Syria ISSGs nyopprettede arbeidsgruppe for våpenhvilen holde sitt første møte, opplyser de Mistura torsdag.

De Mistura avbrøt samtalene 3. februar, før de i det hele tatt hadde kommet i gang mellom representanter for Damaskus-regimet og opposisjonen.

Hovedårsaken var at den syrisk-russiske luftkrigen fortsatt for fullt mot opprørsgrupper i Syria, samtidig som opposisjonen ikke fikk innfridd krav om blant annet stans i beleiringer og leveranser av nødhjelp.

I München 11. februar ble en rekke stormakter, med USA og Russland i spissen, enige om å presse fram en midlertidig våpenhvile i Syria i håp om å stable diplomatiet på beina igjen. Mandag kunngjorde Washington og Moskva at de har inngått en avtale som innebærer at en våpenstillstand trer i kraft fra lørdag.

Bashar al-Assads regimet har forsikret at han vil respektere våpenstillstanden, det samme har den kurdiske YPG-militsen og den saudistøttede opprørs— og opposisjonsalliansen HNC. (©NTB)