Action/drama/thriller

USA/Storbritannia 2015

Regi:Baltasar Kormákur

Manus: Simon Beaufoy, Lem Dobbs, Jusin Isbell,Mark Medoff, William Nicholson (basert på virkelige hendelser)

Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, JasonClarke, Emily Watson, Clive Standen, Vanessa Kirby, Michael Kelly,Martin Henderson, Sam Worthington, Thomas M. Wright, KeiraKnightley, Robin Wright

Aldersgrense: 9 år

Egnethet: Ungdom/voksen

10. og 11. mai 1996 mistet åtte mennesker livet i en snøstorm på Mount Everest. Flere bøker er skrevet om disse dramatiske timene, og det ble laget en tv-film ”Into Thin Air: Death on Everest” (1997) basert på boken ”Into Thin Air” av den bestselgende forfatteren og journalisten Jon Krakauer. Krakauer var selv med på den skjebnesvangre klatreturen.

Nå har den islandske regissøren Baltasar Kormákur (”2 Guns”, ”Contraband”) laget en ny film om den tragiske hendelsen, og William Nicholson (”Gladiator”) og Simon Beaufoy (”Slumdog Millionaire”) har skrevet manuset.

Filmen er spilt inn ved foten av Mount Everest og i de italienske alpene og samtlige medvirkende fikk føle fjellivet på kroppen. Noen ble faktisk sendt hjem med høydesyke, og ikke en gang de største stjernene fikk noen spesialbehandling.

Dette har hjulpet dem til å levere en helt nedstrippet og ektefølt prestasjon, uten de vanlige ”Oscar-triksene”.

I tillegg til å lese alt han kom over som er skrevet om hendelsene, fikk Kormákur også tilgang på innspillinger fra den faktiske radiokommunikasjonen de dagene, så filmen er så nært opp til virkeligheten som overhodet mulig. Ingen hadde hørt på de innspillingene på 18 år. Filmen er både gripende og tankevekkende, og du føler du er der på fjellet.