I et intervju med Drammens Tidende snakker dansken om valget han gjorde da han ble ansatt som Godset-trener i fjor sommer. Nielsen hadde skjønt at han hadde en framtidig stjerne i den da 15 år gamle midtbanespilleren.

— Skulle vi ha maksimalt ut av Martin, så kunne vi ikke fortsette å spille 4-3-3. Vi så allerede tidlig at det kom til å bli helt enormt. Potensialet i den Martin-saken var på superstjernenivå. Vi visste at vi hadde en helt spesiell spiller, sier han til DT.

Både formasjon og spillestil ble tilpasset Ødegaard. Godset skulle spille 4-2-3-1, og beskjeden til spillerne var klar: Martin (15) skulle ha ballen så ofte som mulig. Det ble ikke bare godt mottatt i spillergruppen som hadde vunnet eliteserien under Ronny Deila året før.

— Vi måtte gå på kompromiss med at vi tapte noen fotballkamper i starten, samtidig som omgivelsene var i gullmodus, innrømmer Nielsen.

— Vi landet på beina. Det er fordi Martin tålte å få det ansvaret. Alt tilsa at han skulle klare det. Vi fikk 100 prosent ut av Martin, legger han til. (©NTB)