Noen av pillene som ble funnet på Princes eiendom Paisley Park kan ha hatt opprinnelse i det svarte markedet. De inneholdt fentanyl, et syntetisk smertestillende opioid som er 50 ganger kraftigere enn heroin.

Ifølge kilden, som av hensyn til etterforskningen ikke vil stå fram med navn, sier det ble funnet rundt 20 piller i en feilmerket pilleboks. På boksen er det oppgitt andre stoffer enn det som ble avdekket da pillene ble undersøkt i laboratorium, opplyser kilden.

Obduksjonsrapporten som ble lagt fram i juni, viser at Prince døde av fentanyl-overdose, altså det samme stoffet som ble funnet i de feilmerkede pillene.

Prince hadde ingen resept på noen som helst form for medikamenter registrert i delstaten Minnesota i løpet av de tolv månedene før han døde, opplyser kilden. Myndighetene fortsetter nå undersøkelsene rundt hvordan Prince fikk tak i pillene.

Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble funnet død 21. april i en heis i sitt hjem Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota, 57 år gammel. (©NTB)