Det varsles sanksjoner etter at radiokanalen etter tilsynets mening ikke tilfredsstiller kravet til egenproduksjon i nyhetssendingene. Konklusjonen kommer i en foreløpig vurdering, skriver Kampanje. Blant annet hevder Medietilsynet at lydinnslag fra TV 2 ikke bidrar til mangfold, og at samiske nyhetssendinger på natta ikke er et reelt tilbud. I tillegg skal Radio Norge, som tidligere het Kanal 24, ha tilbakeholdt informasjon om antall stillinger i kanalens nyhetsredaksjon.

Nå varsler tilsynet reaksjoner i form av advarsel, gebyr eller tvangsmulkt for brudd på konsesjonsvilkårene. Radio Norge får anledning til å uttale seg innen 22. august før et eventuelt vedtak fattes i saken. Selskapet vil bruke tida fram til fristen til å gå advarselen fra Medietilsynet nærmere etter i sømmene.

— Vi mottok brevet fra Medietilsynet i går. Vi skal se på de vurderingene Medietilsynet har gjort og komme med vårt svar på det innen fristen, sier kanalsjef Kristoffer Vangen til NTB.

— Vi fastholder at vi oppfyller alle konsesjonskrav. Det la vi stor vekt på da vi lanserte Radio Norge, sier Vangen. (©NTB)