— Det kommer ikke på tale å gå ett skritt lenger, slo Chirac fast på en pressekonferanse etter EU-toppmøtet ved Hampton Court utenfor London torsdag.Frankrikes president var ikke til å misforstå. Dersom EU-kommisjonen legger fram et nytt forslag i landbruksforhandlingene i Verdens handelsorganisasjon (WTO) som medfører reduserte tollsatser eller subsidier, vil Frankrike sette foten ned.

— Det går en rød linje for oss der, sa Chirac.

WTO-forhandlingene sto ikke på dagsordenen for EU-toppmøtet under det britiske formannskapet. Chirac fant det likevel på sin plass å ta det opp.

— EU-kommisjonen synes å ville legge fram et nytt forslag i forhandlingene i dag eller i morgen. Jeg ville derfor understreke Frankrikes posisjon, som er enkel og klar. Vi må fullt ut respektere den felles landbrukspolitikken slik den ble lagt om i 2003, sa Chirac.

Han viste til en avtale blant EU-landene om en reform av den felles landbrukspolitikken. Frankrikes frykt er at EU skal bli presset til å gå lenger når det gjelder senking av tollsatser og subsidier enn det man ble enige om i 2003. (©NTB)