I dag omfatter dyrevernloven levende pattedyr, fugler, padder, frosk, salamandere, krypdyr, fisk og krepsdyr og ikke mark eller snegler, men ikke kråkeboller, edderkopper eller biller.I et brev til Vitenskapskomitéen for mattrygghet ber tilsynet ekspertene vurdere om virvelløse dyr og insekter har følelser som vi ellers tillegger større dyr og mennesker, skriver VG.

— Når vi først skal lage en ny lov, er det naturlig at vi går opp grensene. Hvilke dyr skal ha rettigheter, og hvilke kriterier skal gjelde? spør seksjonssjef Espen Engh i Mattilsynet.

Utvalget som ser på dyrevernloven har diskutert et forbud mot forsettlig pining av insekter og laverestående arter. Men I Norges Jeger- og Fiskerforbund er man oppgitt.

— Jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller gråte. Bare det at man faktisk stiller spørsmålet om fluer og meitemark kan føle smerte og bør ha en form for beskyttelse, er helt utrolig, sier informasjonssjef Espen Farstad i forbundet til VG. Han bedyrer at han kommer til å fortsette å fiske med levende agn uansett. (©NTB)