– Han blir løslatt i kveld mot meldeplikt. I dette tilfellet mener vi at terskelen for å begjære varetektsfengsling på grunn av gjentakelsesfare ikke er nådd og at meldeplikt, som også er et tvangsmiddel, er tilstrekkelig, sier jourhavende politijurist Linda Tengesdal i Øst politidistrikt til VG.

– Vurderingen påtalemyndigheten har gjort med å ikke begjære varetektsfengsling er riktig, sier mannens forsvarer, advokat Siri Langseth.

Mannen skal ha stått på en stige mot naboens hus og plukket ned overvåkingskameraer, og forskanset seg med et luftvåpen i sitt eget hjem. Han ble pågrepet rett etter midnatt natt til lørdag. Politiaksjonen gjorde at veiene i området var stengt i flere timer.

Mannen er siktet for å ha gått inn på naboens eiendom uberettiget, skremmende og hensynsløs atferd og forsøk på vold mot offentlig tjenestemann, det siste i forbindelse med pågripelsen.

Mannen skal ha plaget familien i nabohuset gjentatte ganger og har også tidligere historikk med politiet, deriblant en alvorlig hendelse han er tiltalt for.