Konferansen har som mål å samle 250 kjente navn fra næringslivet, politikken og akademia i to dager i juli. Sammen skal de snakke om de mest presserende klima-, miljø— og utviklingsspørsmålene i vår tid, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere USA-president Bill Clinton, filmskaper James Cameron og nobelprisvinner i økonomi Amartya Sen er blant navnene på den eksklusive gjestelisten.

— Clinton er rosinen i pølsa, sier Stordalen til avisen.

Hun er både sponsor og medarrangør av den to dager lange konferansen i regi av Oxford-universitet og The Rothschild Foundation.

Vil ikke si hva Clinton koster

Samarbeidet startet da Stordalen møtte Alice Rotschild på en middag ifjor høst. Rotschild er arving i den kjente bankfamilien.

Stordalen vil ikke avsløre hvilke beløp Stordalen Foundation støtter konferansen med, men sier en «håndfull» sponsorer bidrar.

Hun vil heller ikke fortelle hva det koster å kapre Clinton til arrangementet. Ifølge CNN tok Clinton i gjennomsnitt i overkant av 200.000 dollar, circa 1,15 millioner kroner, per tale i 2010. Den tidligere presidenten har ifølge tv-kanalen tjent mer enn 75 millioner dollar på å holde taler siden han forlot Det hvite hus.

– Noen har en pris, mens andre gjør det gratis fordi de tror på saken, sier Stordalen.