FLEKKEFJORD: - Ti personer er evakuert og tatt hånd om av personell fra Flekkefjord kommune. Kriminalteknikere vil arbeide på stedet til uka, sannsynligvis fra mandag. Vi kan ikke si noe om brannårsaken nå, sier operasjonsleder Per Kristian Clausen ved Agder politidistrikt.

Det var klokka 05.39 søndag morgen politiet fikk melding om brannen i Ringveien 30 på Uenes i Flekkefjord. Det er snakk om en firemannsbolig som ble bygget for to år siden for enslige asylsøkere.

Brannvesenet fikk melding om brannen fra et automatisk brannvarslingssystem klokka 05.38, og kunne derfor være raskt på stedet.

Brannen startet i en av leilighetene i 2. etasje hvor det bodde en familie på fem. I de andre tre leilighetene bodde det henholdsvis to, to og en person.

Vannskader

– Den ene leiligheten er totalskadd, den andre er skadd. De to siste har trolig vannskader og muligens også røykskader.

Huset som brant ligger bare få meter fra klubbhuset på Uenes stadion.

Nabo vekket beboere

En av naboene, Terje Johnsen, beskriver dette hendelsesforløpet:

– Jeg våknet av røyklukt mellom klokken fem og seks, og kikket ut av vinduet. Da kunne vi se røyk som kom fra den andre siden av dette nabobygget, så jeg fant ut at det var best å gå ut og se etter. Da jeg kom ut var brannvesenet allerede på plass, og jeg ble bedt om å gå og vekke naboer og få dem til å lukke vinduene slik at det ikke ble røykskader. Det så en stund ut som brannen skulle spre seg til den andre leiligheten, men brannvesenet fikk hindret dette. Det var mannskaper fra Flekkefjord og Kvinesdal. De gjorde en kjempejobb.

Se flere bilder av brannen:

Alle nødetatene rykket ut til stedet. Foto: Tor Witzøe
Flammene sto høyt da brannvesenet kom til stedet. Foto: Tor Witzøe
Boligen som brant ligger like ved Uenes stadion. Foto: Tor Witzøe
Brannvesenet fikk fort kontroll på brannen. Foto: Tor Witzøe
Ved 08-tiden drev brannvesenet etterslukking på stedet. Foto: Tor Witzøe