Etter at prinsesse Märtha Louise uttalte at hun kan snakke med døde slik som hun snakker med engler, er saken blitt kraftig debattert og omtalt i mediene. En rekke politikere, både tilhengere og motstandere av monarkiet, mener prinsessen blander roller på en måte som kan svekke kongehusets autoritet. Sosiolog Hedvig Skonhoft Johannesen ved Høgskolen i Akershus tror saken har sporet av i mediene.

— Saken er blitt blåst ut av proporsjon og mediene har spisset formuleringene. Mange personer med sterke meninger har kommet på banen og vært svært synlige, sier hun til NTB.

Sosiolog Skonhoft Johannesen har fulgt kongefamilien i Norge i flere år og finner deler av debatten den siste tiden interessant.

— Kjernen her er spennende: I hvilken grad kan et medlem av kongefamilien realisere seg selv? Prinsesse Märtha Louise har gjort dette flere ganger, hun tillater seg å ta plass og være seg selv. Hun kjenner mediene såpass bra nå at hun burde vite at dette siste utspillet ville utløse storm. Sånn sett er hun modig, hun tester i hvilken grad hennes spillerom kan sprenges. (©NTB)