FOTBALLPORTSMOUTH— Jeg har stor respekt for gode fotballspillere, men kan ikke frykte dem. Det gjør jeg aldri og det kommer jeg heller ikke til å gjøre foran Chelsea-kampen, sier Kristofer Hæstad til Fædrelandsvennen.23-åringen fikk sin etterlengtede debut i engelsk fotball da Wigan tapte 2-1 borte mot Portsmouth i FA-cupen lørdag.Hovedfokus for nedrykkstruede Wigan er å ta poeng i serien. Og til helgen venter et av Premier Leagues mest fryktede lag.- Det hadde vært stort å få debutere i serien mot et lag som Chelsea. Men for meg handler det om å fokusere på at det er en vanlig kamp. Tenker jeg på hvem jeg spiller mot, kommer jeg bare til å bli nervøs og det er ikke noe særlig, sier Hæstad foran møtet med Frank Lampard, Michael Ballack, Didier Drogba og de andre Chelsea-stjernene. SKRYT.

Det gikk 66 minutter av lørdagens oppgjør mot Portsmouth før Doffen fikk entre banen i Wigan-trøya. Midtbanespilleren som startet kampen på benken, markerte seg umiddelbart med en tøff takling av Kanu.- Det var en helt grei kamp fra min side. Helt ok. Men det var godt å få unnagjort debuten. Nå gleder jeg meg bare enormt til fortsettelsen, sier han.Wigan-manager Paul Jewell var godt fornøyd med Doffens innhopp.- Hæstad gjorde en god jobb. Han gikk rett inn og vant noen dueller. Jeg er sikker på at han blir en dyktig spiller for oss, sa Jewell etter kampen. STOLT.

Også pappa Kai Hæstad var godt fornøyd med sønnen etter å ha fulgt kampen fra tribunen.- Det var en stor opplevelse å se ham komme innpå, sa pappa Hæstad til fvn.no rett etter kampslutt.- Han klarte seg kjempefint, var rolig og gjorde lite feil. Absolutt godkjent. FEIRET.

Kristofer Hæstad brukte gårsdagen til å kople av og se kameraten Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn sende Everton ut av FA-cupen.Gamsten ble svært sentral i kampen da han bare etter fire minutter sendte i vei et skudd som Tom Howard i Everton-målet ga retur på, og som Matt Derbyshire scoret på.På direkte frispark 16 minutter senere gjorde Gamst Pedersen 2-0 selv. Blackburn vant til slutt 4-1.- Det var gøy å se. Gamstens mål var nydelig, sier Doffen, som i går kveld rettet fokus fremover mot Chelsea-kampen.- Det blir moro, men det er ikke der vi forventer å ta poengene våre, påpeker han tørt.Tekst: Ole M. Borgersenole.m.borgersen@fvn.no - 38 11 32 24