SØGNE: — Det var veldig spesielt å se selungen som hadde bitt seg fast på halen av fisken, sier Tom Kristian Nomeland.

De to kameratene var torsdag morgen på fisketur i Høllen i Søgne.

— Vi startet først utenfor båthavna på Solta, og det var der vi så selen første gang. Da tenkte vi at her får vi hvert fall ikke noe fisk, så vi flyttet oss litt lenger utenfor Høllen, forteller Nomeland.

Her drar Daniel Jernslett Syvertsen makrellen på land. Selungen ville slett ikke gi seg i kampen om å få makrellen. Foto: Tom Kristian Nomeland

Etter en liten stund var det Daniel Jernslett Syvertsen som fikk napp på kroken. Det viste seg å ikke bli like enkelt å dra fangsten på land.

Matet selen fra brygga

— Daniel hadde fått fisk og begynte å sveive. Plutselig forsvant fisken helt ned til bunnen av havet. Da skjønte vi ingenting. Hva var dette for noe stort?

Da Syvertsen omsider fikk sveivet makrellen opp på land, tittet det fram en selunge. Den hadde slett ikke tenkt til å gi seg i kampen om å få makrellen til middag.

— Den slapp etter hvert, og prøvde å få tak i fisken. Det endte med at vi ga den makrellen, forteller Syvertsen og fortsetter:

— Etter hvert kom den opp på brygga der vi matet den litt. Den var rundt oss hele tiden mens vi var der ute, og kom flere ganger opp på brygga.

Kameratene legger ikke skjul på at det var en spesiell opplevelse.

- Slo til med en "sel-fie"

— Det ble en fantastisk start på dagen. Man har jo sett sel før, men de pleier jo ofte å stikke av gårde når de ser oss.

– Selungen kom til slutt opp på brygga, og fikk til slutt makrellen, sier Syvertsen. Foto: Tom Kristian Nomeland

— En god halvtime holdt den på med fisken, og oppholdt seg i nærheten av oss hele tiden mens vi var der. Det ble noen «sel-fies», humrer Nomeland.De anslår at selen oppholdt seg nærmere to timer rundt brygga.

— Det er ikke ofte man kommer så nært på en sel, og det endte med at den fikk all fisken vi hadde fanget. At vi fikk oppleve dette var utrolig gøy, sier Syvertsen.