ARENDAL: Ved 15-tiden onsdag kveld pågrep politiet fire personer, to menn og to kvinner i alderen 39-57 år, i forbindelse med at en kvinne skal ha utgitt seg for å være sykepleier og stjålet fra eldre i Risør.

Fredag ble de fremstilt for varetektsfengsling. Ifølge Agderposten skal alle fire ha nektet straffskyld i avhør med politiet.

I varetekt frem til hovedforhandling

Fredag ettermiddag ved 14.30-tiden ble den første kjennelsen klar. Den siktede 57-åringen ble varetektsfengslet i fire uker, der de to første blir i full isolasjon. I rettsmøtet informerte aktor at påtalemyndigheten vil holde siktede varetektsfengslet frem til hovedforhandling, som blir antatt å skje i juni.

Retten mener det er en reell fare for at siktede vil kunne kontakte andre medskyldige og på den måten ødelegge bevis. Siktede vil også kunne forsøke å skjule annet tyvegods.

Pågrepet med smykker av gull

På 57-åringen ble det, ifølge kjennelsen, funnet en større mengde smykker. Deriblant en gullring som kan knyttes til et av tyveriene i Risør.

I avhør skal den siktede ha forklart at hun kjørte sammen med tre andre fra et hotell i Kristiansand onsdag morgen for å returnere til Sverige. Hun stiller seg uforstående til siktelsen.

Les også: Tror falske sykepleiere brukte denne bilen

Ser på flere tyverier

I kjennelsen kommer det frem at det har kommet henvendelser fra Kristiansand— og Stovner politistasjon om tyverier med samme fremgangsmåte.

— Vi har siktet dem for tre forhold i Risør. I tillegg vil de bli siktet for en tilsvarende sak fra Arendal. Dessuten etterforskes de opp mot saker fra Oslo og Kristiansand der det er brukt samme metode,har politiadvokat Vanja Bruvoll tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Les: Falsk hjemmehjelp stjal kontanter fra 85-åring