LILLESAND: — Jeg kan bekrefte at hytta nå blir gjenstand for et tvangssalg, sier forretningsadvokat Morten Garman til Nettavisen.

Garman representerer inkassobaronen Haakon Korsgaards Olympia Holding. I fjor sommer ble det kjent at Ager-Hanssen hadde inngått forlik med erkefienden Korsgaard. Forliket innebar at Ager-Hanssen måtte finne seg en kjøper til en gjeldspost på 15 millioner kroner. Klarte han ikke det innen 20. desember, ville Ager-Hansses hytteidyll på Lille Lyngholmen i Lillesand havne på tvangssalg.

— Dette skjedde ikke, og Olympia søker nå å inndrive fordringen, sier Garman til Nettavisen.

Selges

Dermed er det klart at hytta skal tvangsselges.

Ager-Hansen kjøpte hytta for 4,7 millioner kroner i 1999. Året etter erklærte finansakrobaten seg som Norges rikeste og lovte et it-eventyr i Lillesand. Både papirformuen og it-eventyret rant ut i sanden.

Hytta er preget av forfall, men med en svært god beliggenhet i havgapet i Lillesand vil den ventelig gå for en langt høyere sum i år.

Selges etter påske

Ifølge Nettavisen er det Meglerhuset Sædberg som skal stå for salget, og eiendomsmegler Inger Sædberg Birkenes sier at hytten antakelig vil bli lagt ut for salg etter påske.

Det har ikke lykkes NA24 Kristiansand å få tak i Christen Ager-Hanssen. Nummeret til selskapet Cogniton Capital, der Ager-Hanssen er daglig leder, er ikke lenger i bruk.