Det var nemlig intet mindre enn den gode gamle tomatvitsen «Kom an' ketchup» som fikk skuespillerduoen til å løsne på lattermusklene.

— Hver gang vi måtte le, dro Kristoffer tomatvitsen. Til slutt trengte han bare å si de siste ordene så knakk vi sammen, forteller Nicolai Cleve Broch som spiller karakteren «Robert» i filmatiseringen av «Den siste revejakta».

Kristoffer Joner har den andre hovedrollen som den småparanoide og tenkende «Carl».

Hoppa over vennskapsfaser

— Latter må være ærlig. Å få fram et ektefølt latterkick er tricky og jeg var litt bekymra før innspillinga fordi det skulle være så mange, sier Joner.

Heldigvis skulle latteren bli en enkel jobb ettersom Joner og Cleve Broch fant tonen fort.

— Vi ble et team og sto alltid sammen når det var diskusjoner. Vi ble ordentlig close og han er en fantastisk mann, skryter Joner av sin kollega.

— Vi har spilt i samme tv-serie før, så jeg visste på forhånd at jeg likte Kristoffer. Når man skal bli intime på så kort tid, må man hoppe over naturlige faser i vennskap. Man blir fort fortrolig, konkluderer Cleve Broch.

Vennskap eller dop?

I «Den siste revejakta», basert på en roman av Ingvar Ambjørnsen med samme navn, møter vi de hasjrøykende hippiene Carl og Robert i 1979. 80-tallet nærmer seg raskt og for å tjene penger til hippekollektiv på landet, kjøper de 45 kilo nepalsk hasj som skal videreselges i Oslos gater. Men den finansielle bakmannen Glenn (spilt av Kåre Conradi) har ambisiøse planer og plutselig vekkes Carl og Robert fra sin sløve harmoni.

Kristoffer Joner er selv fornøyd med resultatet.

— Jeg er alltid en skeptiker, men da jeg så filmen ble jeg veldig glad. Jeg humra og lo over hvor søte og dumme disse to karakterene er, forteller han.

Det er ingen tvil om at narkotikaen flyter i «Den siste revejakta», men Joner mener den ikke bare handler om hasj og heroin.

— Andre som ser den vil kanskje heller legge vekt på vennskapet mellom hovedpersonene. Hasjbruk blir ikke uskyldiggjort i filmen ettersom «Carl» og «Robert» kommer i så mange problemer akkurat på grunn av at de røyker. Det filmen gjør er å menneskeliggjøre to personer som driver med det.

Se trailer av «Den siste revejakta» her

- Like urolig som meg

Joner har ikke lest boka «Den siste revejakta», og det med vilje.

— Det er bare å lage problemer for seg selv. Vi har en regissør som har sin visjon og det er hans film, erklærer skuespilleren fra Stavanger som kan se likhetstrekk mellom seg selv og «Carl».

— Jeg syns «Carl» har en indre uro. Han har problemer med å sitte i ro. Jeg kjenner meg igjen der, sier Joner mens han plukker opp en neve småstein fra bakken.

Regissør for den haugesundsaktuelle filmen, Ulrik Imtiaz Rolfsen, mener det alltid er vanskelig å lage filmversjonen av en bok.

— Det er et spennende og ærefult oppdrag, men man merker at man skal være ydmyk, både i forhold til romanen og til publikum som har lest boka, sier Rolfsen om «Den siste revejakta» som er hans tredje film.

Ambjørnsen ikke sett filmen

Ulrik Imtiaz Rolfsen er svært fornøyd over å ha fått Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch med på laget.

— Jeg fikk velge skuespillere fra øverste hylle og gutta ble et naturlig valg. De har en stemning mellom seg som gir filmen det lille ekstra. De har tatt det ekstra ansvaret for å bli venner.

Forfatter Ingvar Ambjørnsen har hatt lite med filmatiseringen av «Den siste revejakta» å gjøre. Det bekrefter regissør Rolfsen som også kan røpe at Ambjørnsen ennå ikke har sett det ferdige resultatet.

— Han har lest noen manusversjoner og kommet med kommentarer. Han er en såpass vant til at bøkene hans blir filmatisert at han ikke anser filmen som et av verkene sine.

«Den siste revejakta» åpner Filmfestivalen i Haugesund søndag kveld og har premiere på norske kinoer 29. august.