KABUL: En talsmann for myndighetene i landet opplyser at jordskjelvet rammet om lag 90 kilometer øst for Kabul.

Landsbyboere lette gjennom ruinene av ødelagte boliger for å grave fram døde og redde levende, opplyser en kameramann fra Reuters TV fra landsbyen Mir Gadkhel, som ble hardt rammet.

Myndighetene i Khogyani-distriktet oppgir til nyhetsbyrået AFP at minst 22 mennesker er døde og 30 skadd, og at fire landsbyer er hardt rammet av skjelvet.

Men bare fra landsbyen Mir Gadkhel oppgis antall døde å være nesten det dobbelte.

– Tre av mine familiemedlemmer er døde og sju er skadd. Jeg tror minst 40 er døde. Hundrevis av hus er ødelagt, sier landsbyboeren Gul Mohammed til Reuters.

Jordskjelvene ble målt til henholdsvis 5,5 og 5,1 på Richters skala. Det første skjedde ved 2-tiden om natten lokal tid. Det andre skjelvet kom to timer senere.

Det inntraff også jordskjelv i havet utenfor Chile og i Indonesia natt til fredag

Jordskjelv i Chile og Indonesia

Et kraftig jordskjelv målt til 6,0 på Richters skala inntraff i Stillehavet utenfor kysten av Chile. Senter for skjelvet var rundt 80 kilometer nordvest for byen Iquique og nærmere 1.500 kilometer fra hovedstaden Santiago, melder det amerikanske målingssenteret US. Geological Survey.

Skjelvet skal ikke ha ført til skader, ifølge Chiles nasjonale redningssentral. (©NTB)

Et moderat jordskjelv målt til 5,6 på Richters rammet de østligste delene av Indonesia. Det er ingen meldinger om skader på mennesker eller bygninger.

Skjelvet inntraff klokken 13.10 lokal tid 325 kilometer sørvest for byen Saumlaki, og hadde senter 114 kilometer under jordoverflaten, ifølge Indonesias meteorologiske og geofysiske kontor.

– Vi har ikke fått noen meldinger om skadde eller ødeleggelser, sier Rahma Baharuddin, en representant for kontoret, til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)