— Vi oppdaget til vårt store forskrekkelse at det var et hull i gjerdet langs jernbanelinjen ved Brønnstykket i Kristiansand. Det mest oppsiktsvekkende er at det ser ut som om mange har gått her, sier Adalberon.

Det er på Grim, ved Brønnstykket, at gjerdet har blitt ødelagt. Foto: Torgeir Strandberg

Hun forteller videre at det ser ut til å være en etablert og opptråkket sti gjennom gjerdet.— Da vi gikk der så vi en dame med en hund som gikk over jernbaneskinnene. Det er jo litt skummelt, ettersom det er mange som bor langs strekningen.

Adalberon tok kontakt med NSB etter at hun oppdaget hullet.

Ett kjent problem

— Da fikk jeg et standardsvar, der det sto at det tok opp mot to uker å behandle saken. De har sikkert ikke fått dette med seg, men jeg håper jo at de ansvarlige vil gjøre noe med det. Det ser jo ut til at flere har brukt denne stien, sier hun.

Stien går over til nedsiden av Samsen kulturhus.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med NSB, som henviste til Jernbaneverket. Det er de som er ansvarlige for vedlikehold av gjerder. Dag Svinsås, pressevakt i Jernbaneverket ser alvorlig på saken.

Det kan se ut til at flere har tatt i bruk hullet i gjerdet som en snarvei. Stien er tydelig opptråkket. Foto: Torgeir Strandberg

— Jeg kan bare uttale meg på et generelt grunnlag, ettersom jeg ikke kjenner detaljene ved dette tilfellet. Dette er dessverre et problem som oppstår ved ujevne mellomrom, sier Svinsås.Det er ved Brønnstykket på Grim, et svært tett befolket område, at gjerdet har blitt ødelagt. Svinsås sier at det ofte er i slike områder at problemer med gjerdene kan oppstå.

Skal repareres raskt

— Her er det nok noen som har prøvd å finne en snarvei. Dette er et problem som ikke skal oppstå. Vi har ansvar for vedlikehold der vi har satt opp gjerder, og vår policy er at vi skal reparere hull med en gang vi får en slik beskjed. Det hender likevel at gjerder blir ødelagt etter at de har blitt fikset, sier han, og legger til at barn er en utsatt gruppe ettersom de lett kan komme seg gjennom gjerder.

Når Fædrelandsvennen forteller at det har blitt observert folk langs jernbanelinjen i Kristiansand, sier han:

— Jeg tviler ikke på disse observasjonene. Sikkerhet er svært viktig, og dette er noe som skal repareres raskt. Det er jo en grunn til at gjerder settes opp i befolkede områder, sier Svinsås.