VENNESLA: Helgesen hadde hatt en fin kveld på Hunsfest. Litt etter klokka halv to natt til søndag satt han på steinkanten ved busstoppet ved fylkesvei 405 ved Hunsfoss og ventet på skyss hjem til Kvarstein.

Alle kan være uheldige og havne i en ulykke. Det kan skje den beste. Men man kjører bare ikke videre når man har skadet noen.

IMG_1939.JPG

Husker bare noe svart— Jeg var på stimen, men ikke full. Jeg satt og prata litt. Vi var flere i området, blant andre noen fra Tinnheia. Plutselig sa det bare pang, forteller Helgesen og fortsetter:

— Han må ha hatt en vanvittig fart. Jeg hørte ikke at han kom. Jeg husker bare noe svart som forsvant nedover veien, at jeg var truffet og at jeg hadde himla vondt i beinet, forteller Helgesen.

Føreren kjørte fra stedet uten å stanse. Både Helgesen og politiet ber vedkommende om å melde seg. Vitner til ulykken beskriver motorsykkelen som sort, og føreren skal ha vært iført mørke klær og mørk hjelm.

Etter Hunsfest var det mye folk både ved busstoppet ved Hunsfoss hvor Helgesen satt og langs fylkesvei 405 fra sentrum til Vikeland. Helgesen oppfordrer alle som vet noe om å si fra til politiet.

Motorsykkelen har satt disse merkene i låret til Terje Helgesen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Søndag kveld hadde ikke noen sjåfør meldt seg for politiet.

Traff låret og letta

Helgesen mener motorsykkelen må ha letta litt fra bakken etter å ha truffet hans venstre lår. 49-åringen forteller at det andre låret er helt uskadet — uten merker.

Han tok i mot Fædrelandsvennen hjemme i huset sitt på Kvarstein med store smerter søndag ettermiddag, mens han ventet på en ny tur til legevakten.

— Jeg ble fraktet til sykehuset. Røntgenbildene viste ikke brudd i låret. Det er bare kraftig forslått. Jeg er sydd noen steder i hæl og ankel. Her har smertene bare økt utover søndagen. Vi må sjekke om ankelen har fått mer skader, sier Helgesen.

- Man kjører ikke videre

Terje Helgesen mener sjåfører som stikker fra en ulykke fortjener en kraftig smekk:

— Alle kan være uheldige og havne i en ulykke. Det kan skje den beste. Men man kjører bare ikke videre når man har skadet noen. Den slags samvittighet skal ingen ha. Han burde stoppet, sier 49-åringen.

— Det er snakk om noen få centimeter, så hadde jeg vært død. Han bør svare for hvorfor han bare kjørte videre, sier Helgesen, som er blitt fortalt at motorsykkelen kom i svært stor fart.

Frynsegode

Han regner med å bli sykemeldt noen dager. Tross smertene har han beholdt humøret og den gode replikken.

— Endelig kan jeg utnytte noen frynsegoder på jobb ....krykker.

Terje Helgesen jobber til daglig i Hjelpemiddelsentralen.

Det var ved denne bussholdeplassen på Hunsfoss i Vennesla at mc-føreren natt til søndag kjørte på Terje Helgesen og stakk av. Foto: Kjetil Nygaard