De to mennene ble i Oslo tingrett i oktober i fjor dømt til henholdsvis fire og tre år og ti måneders fengsel.

Lagmannsretten valgte i en dom avsagt denne uken å skjerpe straffene til fire år og to måneders fengsel for den eldste av de to, en 49-åring, og til fire års fengsel for hans 29 år gamle medhjelper.

De to er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale ekteparet i 70-årene til sammen 240.000 kroner i oppreisningserstatning og 850.000 i erstatning for verdigjenstander som ble stjålet.

Maskerte og bevæpnet tok ranerne seg inn i boligen til ekteparet 20. februar 2015. De to ble truet med pistol før de ble fastbundet og holdt fanget i sitt eget hjem. Ifølge dommen ble kvinnen slått i ansiktet før hun ble stripset fast til en stol. Ranerne dekket til hodet hennes og knøt tape eller en ledning rundt halsen hennes. Ektemannen ble truet med våpen til å åpne en safe før også han ble stripset fast. Ranerne fikk med seg verdier for omkring tre millioner kroner fra boligen. Ifølge dommen pågikk selve ranshandlingen i mer enn en time,

Ifølge dommen var det ytterligere en person med på ranet. Han fikk med seg det meste av ransutbyttet dagen etter og brakte det kort tid senere videre til Polen. Han har senere blitt begjært utlevert til Norge, men har motsatt seg dette. (©NTB)