Det opplyser FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA. Antall drepte er ikke endelig bekreftet, og helsepersonell på Gazastripen melder at flere titall mennesker er døde.

— Noe fryktelig har skjedd, sa FN-talsmannen Chris Gunness etter å ha fått de første rapportene fra angrepet. Om lag 125 mennesker skal være såret på jenteskolen al-Hussein i flyktningleiren Jabalia.

— Fem granater - israelske stridsvogngranater - traff menneskene her og drepte mange av dem mens de sov. Disse personene hadde kommet til skolen fordi den er et tilfluktssted som drives av FN, sier Khalil al-Halabi fra UNRWA.

Også mange andre områder på Gazastripen ble rammet av israelske angrep onsdag morgen og i løpet av natten. Disse timene var trolig noen av de blodigste så langt i konflikten, og til sammen skal over 40 mennesker være drept.

Inne på skolen i flyktningleiren måtte hjelpemannskaper hente ut døde mennesker og kroppsdeler fra utbombede klasserom. Utenfor lå det nærmere 20 døde esler og andre dyr, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)