Disse folkene har et farlig verdisyn og har ingen plass i arbeidet for trygge gater, skrev regjeringssjefen på Twitter.

Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen hadde tidligere på dagen i Politisk kvarter i NRK gjentatte ganger uttalt at Frp mente at Odins soldater «er et positivt bidrag». Dette var altså ikke synsing fra en enkeltpolitiker; Frps representant i justiskomiteen var tydelig på at dette er det «vi» — altså partiet hans - som mener.

Les også: Full strid i regjeringspartiene om Odins soldater

Uttalelsene til Ellingsen skapte selvsagt storm i mediebildet utover tirsdagen. Et politisk parti på ytterste høyrefløy i samrøre med gjenger av mørkkledde, uniformerte mannfolk som patruljerer i bygatene, gir svært dårlige assosiasjoner for alle som ikke var helt fraværende i folkeskolens historietimer.

Men det var først etter at statsminister Solberg hadde satt foten ned, at Frp så seg tvunget til å komme med en kommentar. Den øverste ansvarlige for justisvesenet i landet vårt, statsråd Anders Anundsen, uttalte omsider til Dagbladet at: «Det er politiet som skal trygge våre gater, og de samarbeider godt både med vekterselskaper og frivillige som Natteravnene. Jeg har vanskelig for å se at Odins soldater har noen rolle i denne sammenhengen».

Les også: - Ikke nok at de har sluttet å gå med jakkemerker

Riktignok har justisministeren markert seg som en av regjeringens mer veltalende herremenn. Men her flytter han grensene i å være glattunget! «Vanskelig å se at de har noen rolle»? Hva er dette for politikerpjatt?

Justisministeren får heldigvis en ny sjanse til å sette skapet tydelig på plass når han skal svare på spørsmål fra Venstres Iselin Nybø i Stortinget. Det samme får formannskapet i Kristiansand, når de skal behandle forespørsel fra Venstres Ivar Bergundhaugen.

Statsminister Solbergs klare melding bør være en god rettesnor når de skal formulere seg.