— Det virker som om når folk har sett meg på tv så føler de at de kan skrive hva som helst. Men de kjenner meg jo ikke, sier mandalsjenta.

Hun ble jenta som Valle-bonden til slutt valgte. Hun trodde også at det var klaff, men når tv-lampene var slått av viste det seg at det likevel ikke fungerte.

LES OGSÅ:

Det ble kjent i media for et par uker siden. Og da tok det av på Facebook-siden til tv-serien.

— Det sto for eksempel at jeg var kald og kynisk som ikke ville velge ham. At jeg er dum og bare var ute etter å få gratis tur i serien, sier Eskildsen.

Hun fikk ikke lest alt, for TV2 fjernet det meste av hetsen. Men det var nok til at hun reagerte.

Ble såret

— Jeg vet jo hva netthets er og har hørt om nettroll. Personer som har glede av å lire av seg alt mulig om noen de ikke kjenner. Likevel var jeg ikke forberedt nok på dette og det har såret å lese slikt, sier hun.

Hun har derfor sluttet å lese hva som skrives om henne på nettfora for å skjerme seg.

— Ingen har sagt noe negativt til meg i direkte tale, da har jeg kun hørt positive og hyggelig ting. Det er åpenbart når man sitter med en pc man tror man kan skrive hva som helst, sier hun.

Media-utfordringer

Eskildsen har også hatt utfordringer med media denne høsten. I et intervju med et sladreblad ble hun atter en gang spurt om hun forstår Valle-dialekten.

— Etter å ha hørt det spørsmålet så mange ganger, sa jeg på tull at «nei, jeg skjønner ingenting». Men så lo jeg og sa at jeg selvsagt skjønte dialekten. Likevel fikk bladet seg til å skrive: «Jakt-Sissel forstår ikke Tor Espen, hjelp, hva er det han sier», forteller hun.

LES OGSÅ:

Et annet eksempel var et tv-program som absolutt ville filme de to i senga.

— Da sa jeg tydelig fra at jeg opplevde det som useriøst, ikke minst fordi jeg har et yrke som innbefatter barn. Likevel promoterte de programmet med «til sengs med jakten-paret», forteller Eskildsen som sier at det gjorde henne usigelig flau og at hun følte seg regelrett dummet ut.

Sms'er og telefoner

En tredje utfordring er at etter at program-serien forlengst er ferdig, strømmer det på med sms'er fra mannfolk fra hele landet som ønsker å treffe henne.

— Det underlige er at de ringer også. Senest nå i morges var det en fra Sunnmøre som ringte og ville treffes. Det er vanskelig å håndtere og ikke minst vanskelig å skjønne at fremmede tror de bare kan ringe slik, sier Eskildsen.

Hun synes ikke disse telefonhenvendelsene er ubehagelige, de er mer plagsomme.

— Jeg ønsker heller ikke å skifte telefonnummer, det er jo et nummer jeg har hatt siden 8. klasse. Men det går vel over, smiler hun.

Angrer ikke

Nå høres det jo ut som om Sissel Eskildsen angrer på hele «Jakten på kjærligheten». Men det stemmer ikke.

— Nei, tvert i mot. Det har vært en fantastisk tid i møtet med masse flotte mennesker - ikke minst Tor Espen, sier hun og forsikrer at de to fortsatt er gode venner.

- Sånn har det blitt

Assisterende kommunikasjonssjef Bjarne Bjaastad i TV2 sier at de forsøker å forberede deltakerne i de ulike programseriene om at netthets er noe som følger med det å være med.

— Med de sosiale nettstedene som blant annet Facebook, er det blitt slik at hets ikke er til å unngå. Det sitter folk der ute som mener sterke negative ting om andre uansett hva man gjør, og som ikke har noen terskel for å skrive det, sier han.

Derfor er rådet til deltakerne at de prøver å unngå disse nettstedene, og heller forholder seg til folk som betyr noe for en.

— Når det gjelder andre medier og deres behandling av deltakerne er vår erfaring at det fungerer greit. Men det er sterkt for noen som knapt har vært i lokalavisa før og som brått møtes av interesse fra de store mediehusene, sier Bjaastad.