Denne uken følger NHO Agder opp på Agderkonferansen 2016, hvor temaet er «Fremtidens arbeidsliv: De nye jobbene». Der vil blant annet bedrifter på Sørlandet fortelle om sine erfaringer med automatisering, og næringsminister Monica Mæland skal snakke om hvordan vi skaper muligheter for de nye jobbene.

Ifølge NHO dreier remiksen av arbeidslivet seg om hvordan bruk av ny teknologi endrer måten vi jobber på.Og dette skjer hurtigere enn noen gang. Hva skal vi ta vare på, og hva bør vi endre for at vi i Norge skal være i tet på utvikling og bruk av ny teknologi? Det er spørsmålet landets største arbeidsgiverorganisasjon stiller seg.

Norge har i dag et svært velfungerende, inkluderende og produktivt arbeidsliv. Norske arbeidstakere er også allerede i front på å ta i bruk ny teknologi, noe som gleder meg som leder for ingeniørene i Vest-Agder. Samtidig er det viktig å ta vare på menneskene i dette. Blant annet gjør mobilteknologi at vi alltid er tilgjengelig. Det kan på mange måter være bra, men det byr også på utfordringer. Ifølge NITOs medlemsundersøkelse oppgir 25 prosent at sjefen forventer at de er tilgjengelige i ferien. Samtidig svarer 30 prosent at kollegene forventer det samme. I en annen undersøkelse utført av Respons Analyse for NITO fremgår det at 44 prosent av norske ledere forventer at ansatte er tilgjengelige utenom den normale arbeidstiden. Her har arbeidsgivere og arbeidstakere et felles ansvar.

En remiks kan bli like vellykket som artisten Kygos suksesser. Samtidig er det alltid utfordrende å ta noe bra og gjøre det til noe enda bedre. Det er et uttrykk fra musikken som går på at bra elementer kan bli «borte i miksen». Det er viktig at NHO er varsomme med spakene slik at dette ikke også skjer i norsk arbeidsliv.