Mannen ble lagt i jern i Markens gate i Kristiansand etter bråket inne på kjøpesenteret.

— En mann som virket veldig beruset ble pågrepet av vektere. Jeg gikk ned Markens da det skjedde. Vaktene ropte til mannen, og politiet var raskt på stedet, forteller et vitne til Fædrelandsvennen.

Ble bortvist

Den uønskede gjesten ble påsatt håndjern utenfor en Patricks pub og restaurant, få meter unna inngangen til Sandens.

Ifølge senterleder Svein Olav Birkeland oppførte mannen seg truende mot både gjester på senteret og vekterne.

— Det har vært bråk og truende oppførsel på senteret, og truslene fortsatte mot vekterne da de fulgte ham ut. Det fortsatte også i Markens gate, og vekterne måtte av hensyn til egen sikkerhet sette på mannen håndjern, forteller Birkeland.

Vekterne kontaktet politiet, som bortviste mannen.

— Mannen ble nektet adgang til senteret av en vekter, og overholdt ikke dette. Han ble bortvist fra stedet, og vil bli anmeldt hvis han kommer tilbake igjen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Bare i nødstilfeller

Det var vektere fra vaktselskapet Nokas tok hånd om mannen. Pressekontakt i Nokas, Ådne Mauritzen, kjente ikke til hendelsen da Fædrelandsvennen ringte.

— Generelt kan jeg si at det bare er i nødstilfeller vi tyr til å sette håndjern på folk. Det må i så fall fremstå en trussel mot våre vektere eller omverdenen. Vi har rutiner på å varsle politiet i slike tilfeller, sier han.