Det er oppsiktsvekkende, mener Aps Hadia Tajik, som leder Stortingets justiskomité.

Bemanningen på politiets operasjonssentraler har stor betydning for beredskapen og da nærpolitireformen ble behandlet var det derfor bred politisk enighet om å øke minimumsbemanningen til fem eller seks operatører. Men nå har justisministeren skrevet brev til partiene der han foreslår en halvering.

— Det var Anundsen selv som foreslo at det skulle være seks operatører på operasjonssentralene. Nå har vi fått et brev der han sier at den faglige anbefalingen sier at det bør være tre. Det gjør jo at vi lurer på om det er andre ting i forslaget til politireform som heller ikke holder faglig mål, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til TV 2. — Det finnes ingen reform, verken i offentlig sektor eller noe annet sted, hvor det ikke dukker opp nye problemstillinger underveis som man må ta tak i. Da må jeg som ansvarlig statsråd ta tak i dette, skissere opp alternativene slik at vi får en diskusjon om hvordan prioriteringen av politiets ressurser skal være, sier Anundsen.

Minstebemanningsforslaget stammer fra politianalysen, som foreslo seks politidistrikt, men vedtaket ble tolv. Dermed vil en minstebemanning på seks operatører binde opp for store ressurser. (©NTB)