— Da jeg passerte målstreken og så at jeg var langt foran de andre, visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle feire. Det er bare stort, slo en dansende og hoppende Thompson fast etter den største triumfen i karrieren hennes til nå.

Hun hadde årsbeste i verden med 10,70 på distansen før OL og løp bare ett hundredels sekund svakere i finalen søndag kveld. Hun henviste Tori Bowie fra USA til sølvplass og slo henne med tolv hundredeler.

Thompson har tidligere kommet i skyggen av lagvenninnene Shelly-Ann Fraser-Pryce og Veronica Campbell Brown, men lørdag kveld var det 24-åringen som kunne juble. Hun hadde sølv fra 200-meteren i Beijing-VM i fjor som eneste medalje på dette nivået fra før.

I finalen var hun jenta med den svakeste reaksjonen av samtlige, men det gjorde lite, for hun var rask til å få opp toppfarten, og etter halvløpt distanse var det ganske klart at gullet ville bli hennes.

— På hjemstedet mitt hjemme på Jamaica er det satt opp en storskjerm. Jeg kan nesten ikke forestille meg hva som foregår der nå, jublet gullvinneren videre. (©NTB)