— Vår oppgave er å sørge for sikker transport av utenriksministeren, og for et sikkert opphold. For at vi skal kunne gjennomføre et sikkert og trygt besøk må vi sperre av enkelte gater i forbindelse med noen forflytninger, sier Martin Strand, fungerende stabssjef i Oslo politidistrikt til NTB.

Den største utfordringen med besøket er allerede over, sier Strand. Det ble kø på E6 sørover fra Gardermoen til Oslo i forbindelse med ankomsten onsdag morgen.

— Rushtid og en stor kortesje inn til Oslo var en dårlig kombinasjon, som naturlig nok ga noen trafikale problemer. Under resten av besøker forventer vi ikke den typen utfordringer. Det blir noen flere kortesjer i forbindelse med noen forflytninger i løpet av dagen, men få gater vil være permanent stengt, kun noen få rundt Oslo Plaza, opplyser Strand.

Denne typen besøk medfører bevæpning av politiet, som vil være synlig i gatene i Oslo onsdag. Politiet får også bistand fra Forsvaret og benytter forsvarshelikopter i tillegg til politihelikopter som følger kortesjene onsdag. (©NTB)