Arrangøren kunngjorde også onsdag at publikum vil få servert et sprakende Bollywood-nummer i et nytt og sterkere konsertformat. Flere store internasjonale artister og konsertens vertskap annonseres senere denne uken.

Direktør Geir Lundestad i Det Norske Nobelinstitutt sier at det blir en annerledes konsert i år. Nobelkonserten 2014 vil rette søkelyset mer enn tidligere på prisvinnerne og på musikk fra vinnernes hjemland.

— I år vil konserten derfor bli litt av en Bollywood-fest, men selvsagt også med store internasjonale stjerner, sier Lundestad.

Girls of The World skal fremføre sangen “I Am Malala» under konserten. Sangen og videoen er laget av den amerikanske låtskriveren og musikkprodusenten Jon Ingoldsby som en hyllest til fredsprisvinneren Malala Yousafzai.

— Hovedformålet med sangen og videoen er å øke bevisstheten blant unge mennesker, spesielt i Vesten, om at det er steder i verden der jenter ikke kan gå på skolen. Det tok meg ni måneder å fullføre dette arbeidet, skriver han i et brev der han beskriver prosjektet sitt. (©NTB)