Palace-supporterne trodde knapt det de så da innbytter Jason Puncheon banket Crystal Palace i ledelsen etter 78 minutter. Mot spillets gang scoret innbytteren, Alan Pardew danset og London-klubben var på vei mot sitt første store trofé.

Men Manchester United svarte umiddelbart. Juan Mata var både god og heldig da han banket til med en volley via Scott Dann og i mål til 1-1. Dermed var det klart for ekstraomganger i FA-cupfinalen.

Der fortsatte dramatikken da United måtte gå løs på det siste kvarteret med én mann mindre etter at Chris Smalling pådro seg sitt annet gule kort.

Men det betydde ikke kroken på døra for de røde djevlene. I det 110. minutt fikk innbytter Lingard drømmetreff fra knappe 15 meter, og den lokale unggutten kunne juble sammen med resten av fansen for Manchester Uniteds første FA-cuptrofé på 12 år.

— Jeg så ballen komme og at den landet foran meg. Alt jeg trengte å gjøre var å få et bra treff, og heldigvis klarte jeg det. Som innbytter må du alltid være klar. Heldigvis var jeg det, sa matchvinner Lingard til BBC. (©NTB)