Kinosjef Kim Skarning Andersen tror det blir vanskelig å toppe fjorårets besøkstall. Foto: Kristian Hole

KinoSør AS, som driver kino i både Kristiansand, Farsund og Arendal, leverte et driftsoverskudd på 7,8 millioner i fjor. Det er det beste resultatet for selskapet noensinne.

— Vi er veldig fornøyde med fjoråret. Det var vårt første år med vår samarbeidspartner Nordisk Film, og vi møtte på noen utfordringer som å bytte kiosk- og billettsystem. Likevel var det selskapets beste år, sier kinosjef Kim Skarning Andersen til Fædrelandsvennen.

De tre kinoene hadde til sammen 462.765 besøkende i fjor. Det vil si en oppgang på 6,5 prosent og en resultatforbedring på 5,7 millioner kroner, sammenlignet med 2014. ## Storfilmer

Kinosjefen kan takke storfilmene som kom på løpende bånd i fjor.

— Storfilmer som «James Bond: Spectre», «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens», barnefilmen «Minions» og ikke minst norske «Bølgen» bidro til å gjøre 2015 til et innbringende år for selskapet. Storfilmene kom på rekke og rad, sier Andersen.

Men Andersen påpeker at rekordtallene ikke bare skyldes økt besøk på de tre kinoene.

— Vi har hatt fokus på å få på plass interne systemer og rutiner, som gir oss bedre kontroll på driften og økonomien i selskapet.

Utfordrende

Kinosjef Kim Skarning Andersen tror det blir vanskelig å toppe fjorårets besøkstall. Foto: Kristian Hole

Andersen tror det kan bli vanskelig å toppe fjorårets besøkstall.— Jeg tror tallene for 2016 vil bli litt lavere enn 2015, siden vi mangler de store gigantfilmene i år. Dessverre kommer det ikke en lignende storfilm som «Bølgen». Men målet er å være i nærheten av fjorårets tall. Da blir vi fornøyde.

— Er det noen spesiell filmer du har troa på i år?

— Jeg må nevne de norske filmene «Børning 2» og krigsfilmen «Kongens nei», som jeg tror kan bli en ny «Max Manus». Av barnefilmer tror jeg «Istid 5» og «Finding Dory» vil gjøre det svært bra når det kommer til besøkstall, sier Andersen.

Samarbeid

I desember 2014 kjøpte Egmont-eide Nordisk Film AS seg inn i selskapet for 21 millioner kroner. De eier i dag 49 prosent, mens Kristiansand Kino Holding AS eier resten. Andersen mener det styrker kinoen å ha en såpass stor aktør med på laget fremover.

— Nordisk Film har aktivt bidratt til at KinoSør står bedre rustet til å møte alle de markedsmessige og teknologiske mulighetene som ligger foran oss, forteller Andersen.

Administrerende direktør i Nordisk Film Kino AS, Jannicke Haugen, tror KinoSør utvikler seg i riktig retning.

— Det nye kiosk- og billettsystemet vi har fått på plass åpner opp en rekke spennende muligheter. Vi har både fått nye nettsider, digitale kinobilletter og er i ferd med å rulle ut et omfattende kundefordelsprogram. I tillegg skal vi ruste opp kinoene for mer enn 6,5 millioner i 2016, og starter allerede nå i mai med en storstilt ombygging av kinoen i Kristiansand, sier Haugen i en pressemelding.