Si din mening i bunnen av artikkelen.

Veldig mange av konsertene i vår region blir forstyrret og ødelagt av tyt og prat. Sørlendingene – dette folkeferdet som ellers går for å være et stille og saktmodig slag – har pratet i hjel en rekke konserter. Selv om vi vanligvis går for å være et folkeslag som tenker oss om før vi åpner munnen og ytrer oss i åpne rom og større landskap. Bortsett fra når vi går på konsert. Da starter vi plutselig snakketøyet, og det går på høyoktan. Det er stryk i oppførselskarakter. Det er rett og slett elendig folkeskikk. Først og fremst overfor alle de andre publikummere som – tro det eller ei – har gått på konsert på grunn av musikken. Og ofte betalt dyrt for det.

Kulturredaktør Karen Kristine Blågestad

Men det er også veldig dårlig gjort overfor en kunstner, som der, i det sterke scenelyset, med all sin nervøsitet og prestasjonsangst, skal vrenge sjela si og komme med sitt innerste, sitt uttrykk, sin kunst, foran et støyende publikum som står og fjaser om helt andre ting og knapt har sin øyne på det som skjer på scenen. Det må være vondt å stå på den scenen da, vondt å stå der og by frem hjertet sitt. For så å oppleve at noen bare tråkker på det. Det hadde nesten vært bedre om det var fylla som hadde skylda. Det hadde nesten vært en lettere forklaring å leve med, enn bare veldig dårlig oppførsel. For at det problematisk å reise rundt med show i julebordsesongen vet alle artister. Vi husker bruduljene det skapte da Otto Jespersen klikket på et julebord – nettopp i Kristiansand – i 2004. – Dette gidder jeg faen ikke mer, utbasunerte Jespersen fra scenen og forlot stedet. Forbannet. Utbruddet førte til massive avisoppslag og det var mange som måtte justere bildet sitt av Kristiansand, når det plutselig var vår by som ble det største eksempelet på den vulgære julebordsfylla i Norges land. Da er det liksom litt – eh – ille. Det er flere konserter nå på flere arenaer enn det har vært før i Kristiansand. Kanskje har ikke konsertetiketten helt vokst i takt med tilbudet. Artistene selv vegrer seg for å klage, du biter ikke hånden av den som gir deg mat. Men at det finnes eksempler på mange artister som har dårlige opplevelser i byen vår, er det ikke tvil om.

Kanskje skal vi andre publikummere blir flinkere til å hysje. Kanskje må arrangørene ta mer ansvar. Kanskje skal ikke bare flatfyll være utkastelsesgrunn. Kanskje må store, muskuløse, skumle dørvakter også gå bort til pratmakerne og be dem holde kjeft. Eller lage sitt eget kaffeslabberas. Hjemme.

Si din mening i bunnen av artikkelen.