DEBUTANT: Maria Arredondo opptrer på sin første Dark Season-festival, når hun torsdag kveld er med på åpningskonserten i Kristiansand domkirke. Foto: Scanpix

KRISTIANSAND:Det er veldig stas å bli spurt om å være med på åpningskonserten. Det er en stor ære , sier Maria Arredondo (27).

Venndølen er en av sju artister som skal opptre under åpningskonserten i Kristiansand domkirke torsdag kveld. Sammen med Bjøro Håland, mannskoret Gaasehud, Annbjørg Lien & Bjørn Ole Rasch, Camilla Nordahl Bang, Egil Eldøen og MGPjr-deltaker Nina Ugland åpner hun den 15. utgaven av musikkfestivalen.

— Jeg har aldri opptrådt på festivalen tidligere, men har hørt veldig mye om den fra andre. Jeg har hatt lyst lenge, og er veldig spent. Dessuten er det alltid fint å ha konsert i Domkirken, sier Arredondo.

Jeg synes Maria har hatt en fantastisk stemme helt siden jeg hørte henne for første gang. Hun er en stor artist med en inderlig stemme, og det blir gøy å høre henne. Jeg gleder meg , sier festivalsjef Liv Håland.

DEBUTANT: Maria Arredondo opptrer på sin første Dark Season-festival, når hun torsdag kveld er med på åpningskonserten i Kristiansand domkirke. Foto: Scanpix

I fjor deltok Arredondo på juleturne med Torstein Sødal og Kim André Rysstad, og for to år siden var hun med i den norske Melodi Grand Prix-finalen med låten "The Touch". I 2008 spilte hun hovedrollen i "Sound of Music" på Edderkoppen i Oslo. I den anledning ga hun også ut sitt femte og foreløpig siste album, "Sound of Musicals".Under konserten i Domkirken skal Arredondo synge hiten "Burning", som er fra hennes album "Not Going Under" fra 2005. I tillegg skal hun presentere to nye låter, som begge skal være med på platen som nå er under produksjon.

— Det er vanskelig å si når platen kommer ut. Kanskje på nyåret, sier Arredondo, som gleder seg til å opptre sammen med de andre artistene.

Det er en morsom sammensetning, og da blir det ofte bra konserter, for det er artister med forskjellige kvaliteter. Jeg har hørt mye fint om mannskoret Gaasehud. Også har jeg alltid vært en stor fan av Egil Eldøen. Vi sang sammen på en event en gang, og da sang vi en sang av Randy Crawford, som jeg også er stor fan av. Jeg gleder meg til å høre Egil , sier Arredondo, som har fått med seg retro-stilen på årets Dark Season, med artister som Boney M, Smokie, Slade og Nik Kershaw.

— Jeg opplevde dem ikke da de var på det største, men det er jo sanger som har blitt klassikere, sier 27-åringen.

Får du med deg noen konserter på årets festival da?

— Nei, det blir dårlig med det denne gangen. Mine dager er fullbooket for tiden, og jeg må tilbake til to nye jobber i Oslo lørdag, avslutter Arredondo.