KRISTIANSAND: Etter påske er «Idol»-sirkuset tilbake, og TV2 har offentliggjort årets jury. Den består av Bertine Zetlitz, Marion Ravn, Hans Erik Dyvik Husby og Gunnar Greve Pettersen.

Bertine Zetlitz sier hun har vært Idol-fan i mange år, og endelig klart å finne anledning til å være med i juryen.

– Jeg håper og tror at jeg har noe å tilføre etter å ha holdt på som artist i så mange år. Og årets jurysammensetning er veldig morsom, sier Zetlitz i en pressemelding.

Hans Erik Dyvik Husby, eller Hank von Helvete om man vil, har de siste årene vært med i prosjekter som «Jesus Christ Superstar» og filmen om Cornelis Vreeswijk. Nå er han altså klar for «Idol».

– Jeg liker veldig godt den nerven og det risikoelementet som også gjelder for oss dommere i dette konseptet. Vi har jo ingen garantier for at vi oppdager noen, og vi setter på mange måter vårt gode navn og rykte på spill for at vi skal klare det, sier Dyvik Husby.

Bergenseren Gunnar Greve Pettersen har bakgrunn som rapartist i bergensbandet Spetakkel og som soloartisten Gest. De siste årene har han vært manager for artister som Lars Vaular, Timbuktu, Vinni, Joddski og John Olav Nilsen og Gjengen.

Marion Ravn var «X-Factor»-dommer i fjor, og blir altså med videre til «Idol».

– Jeg synes det er veldig bra at alle fire har artistbakgrunn, så alle kan sette seg inn i hvordan deltagerne har det og føle med dem, sier Ravn.

Auditionrundene starter uken etter påske, og skal innom Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen. Programledere er Guri Solberg og Ravi, og «Idol» har première på TV2 til høsten.