De tre personene ble drept i byen Kiryat Malachi, der raketten fra Gazastripen traff en boligblokk.

– Vi har tre drepte, sier Luba Samri, en talskvinne for israelsk politi. Hun opplyser at raketten traff en bygning og at ytterligere fire personer ble såret.

Byen ligger om lag 25 kilometer nord for Gazastripen.

De tre ble drept mindre enn et døgn etter at Israel startet en ny og kraftig offensiv mot Gazastripen. Elleve palestinere har så langt mistet livet, blant dem tre unge menn som ble drept sør på Gazastripen torsdag morgen, ifølge palestinske kilder.

Det er første gang det meldes om drepte på israelsk side siden Israel innledet offensiven.

770 raketter

Så langt i år skal det ha blitt avfyrt om lag 770 raketter mot Sør-Israel fra Gazastripen. Den israelske offensiven skjer dessuten samtidig med at Israels forhold til Iran er svært anspent, og samtidig som palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden forsøker å få FNs hovedforsamling til å anerkjenne de palestinske områdene som egen stat.

Israel anser det iranske prestestyret som en nær støttespiller for Hamas, som har styrt Gazastripen siden den interne palestinske konflikten i 2007. ## Uvanlig

Det er svært uvanlig at israelere blir drept i rakettangrepene fra Gazastripen. I den forrige Gaza-krigen i 2008-2009 ble 13 israelere drept totalt, mens det antas at rundt 1.300 ble drept på palestinsk side.

Blant palestinerne som er drept det siste døgnet, er Hamas' militære leder Ahmad al-Jaabari. De tre unge palestinere som ble drept torsdag morgen var medlemmer av Hamas' militære fløy, Izz el-Dine al-Qassam-brigadene. De ble truffet mens de kjørte i en motorsykkeltaxi i Khan Younis-området.