Roma-stjernen har ikke spilt på landslaget siden VM-triumfen for fire år siden, men Totti har flere ganger antydet at han er interessert i asurblått comeback. Så skjer ikke. I denne omgang. Det framgår ikke om landslagssjef Marcello Lippi har tilbudt John Arne Riises lagkamerat plass i troppen.23 år gamle Giuseppe Rossi er kommet med i troppen. Villarreal-angriperen har scoret tre mål på 14 landskamper. Han erstatter Nicol Legrottaglie som er blitt vraket. Juventus-forsvareren har vært gjenganger i Lippis tropper, men fikk VM-drømmen knust denne gangen.

Bruttotroppen inneholder ingen overraskelser. Sampdorias kontroversielle playmaker Antonio Cassano er som ventet utelatt. Det samme gjelder Inters problembarn Mario Balotelli. Veteranen Luca Toni er heller ikke med. Han var førstevalg under VM-suksessen for fire år siden.

Ti spillere fra gullåret er med også denne gangen: Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso, Gianluca Zambrotta, Daniele De Rossi, Mauro Camoranesi, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino og Vincenzo Iaquinta. Troppen skal reduseres til 23 mann innen 1. juni.

Hele åtte spillere er hentet fra Juventus, selv om Torino-laget har slitt voldsomt denne sesongen. — Jeg ville vært mer bekymret dersom spillerne hadde kommet fra fantastiske sesonger der de allerede hadde nådd sine mål. Jeg er ikke bekymret, snarere er det slik at jeg ønsker å ha det slik (med sultne spillere i troppen). Det er allment kjent at folk presterer best etter å ha opplevd litt motgang, sier Lippi. (©NTB)