Seieren betyr at Spania tok en uinntakelig 3-1-ledelse over Argentina i best av fem kamper i finalen i den prestisjetunge turneringen. Argentinerne fikk et lite håp etter å ha redusert til 1-2 med lørdagens doubleseier, men Nadal var til slutt sterkest i duellen med del Potro.

— Vi ga alt. Det var en emosjonell seier på slutten av et tøft år. Jeg er veldig takknemlig for støtten fra det spanske folk. Det var den beste atmosfæren jeg har opplevd i hele mitt liv, sa Nadal i seiersintervjuet med spansk TV.

Del Potro var revansjesugen etter tapet for David Ferrer fredag og begeistret de tilreisende supporterne fra Argentina med en pen rekke kraftfulle baller som sikret 6-1-seier i det første settet.

Men verdenstoer Nadal, som er ubeseiret i 16 strake Davis Cup-kamper på grus, fant etter hvert formen. Han begynte på sedvanlig vis å strø rundt seg med vinnende baller. I tie breaket i det avgjørende fjerdesettet var spanjolen suveren, vant 7-0 og ble belønnet med Spanias tredje Davis Cup-tittel på fire år. (©NTB)