OSLO: Det var Bianca Skoglie Lal (16) og Isak Knutsen Heim (15) som ble stemt videre til finalen i Idol.

16-år gamle Kjersti Tørressen fra Søm fremførte "Dancing in the Dark" av Bruce Springsteen, og fikk god respons fra dommerne.

— Du har det helt spesielle som gjør deg til en pop-stjerne sa Idol-dommeren Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete.

Kjersti Tørressen var Sørlandets eneste gjenværende Idol-deltager. Siden onsdag kveld har hun vært i Oslo for å finpusse på låten hun konkurrerte med.

— Det har vært en kjempefin opplevelse og veldig gøy. Jeg er svært fornøyd med tilbakemeldingene jeg har fått. De betyr kjempemasse for meg. Og at Bertine Zetlitz

sa at jeg var en av hennes to favoritter til å gå videre, var både overraskende og hyggelig, forteller hun til fvn.no etter showet.

— Men litt skuffet er du kanskje?

— Ja, jeg hadde jo lyst til å gå videre. Men dommerne sa så fine ting til meg, og det er så mange flinke folk med. Så jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Lørdag kommer hun hjem til Kristiansand. Hva som skjer videre, vet hun ikke riktig ennå.

— Det er mange inntrykk som skal fordøyes, så nå må jeg roe ned litt. Det har vært mye å tenker på. Kjempegøy og inspirerende. Jeg har fått møte så mange proffe folk og så har det vært mye spennende å være med på, forteller Tørressen, som avslørerer at hennes favoritt er Bianca.

— Hun har en veldig spesiell og fin stemme, sier Kjersti Tørressen sent fredag kveld.

Sang Springsteen

Tørressen er Bruce Springsteen-fan, derfor var valget enkelt da hun skulle plukke semifinalebidrag.

— Det måtte bli "Dancing In the Dark". Dessuten gjør Amy McDonald en fantastisk versjon av den sangen, sa hun til fvn.no tidliigere denne uken.

— Du sang deg inn i dommerpanelets hjerter med din egenkomponerte "104", du kunne ikke tenkt deg å delta med en egen sang i semifinalen?

— Nei, det tror jeg ikke jeg vil ta sjansen på, ler hun, selv om hun avslører at hennes favorittdeltager gjennom tidene er Isabella Lerøy, som tok seg til finalen i 2007 med den egenkomponerte «My heart still moves».

LES OGSÅ: Se Idol-Kjersti synge sin egen sang "104"

Her er deltagerne i fredagens tredje Idol-semifinale:

Bianca Skoglie Lal (16), Fredrikstad

Isak Knutsen Heim (15), Trondheim

Tønni Marie Leer (17), Sigdal

Pål Dailey Christoffersen (17), Larvik

Eirik Balhald Brun-Svendsen (18), Verdal

Hallgrim Nybø (21), Ørsta

Magnus Bokn (16), fra Hundvåg

Kjersti Tørresen (16), fra Kristiansand