Eiker, Modum og Sigdal tingrett har i tillegg fradømt mannen retten til å jobbe i politiet, melder VG Nett.52-åringen, som har nektet straffskyld på alle punkter, ble også dømt til å betale kvinnene til sammen 490.000 kroner i oppreisning.

I dommen fra tingretten heter det blant annet at «tiltalte har vist en fullstendig manglende forståelse av sine egne grenser i forhold til dem som han har møtt i sitt arbeid.»

Retten la også vekt på at politimannen hadde spesialkompetanse på seksuallovbrudd da han begikk overgrepene han er dømt for.

52-åringen ble frikjent for to av tiltalepunktene som gjaldt misbruk av stillingen, men ble dømt for tre tilfeller av voldtekt, for ved fire anledninger ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg sex, og for to forsøk på det samme.

Den tidligere politimannen ble anmeldt i mai i fjor av en kvinne som følte seg utnyttet seksuelt av mannen. Spesialenheten for politisaker ble koblet inn og deretter førte oppmerksomheten rundt saken og den videre etterforskningen til at flere andre kvinner ble koblet inn. (©NTB)