KRISTIANSAND : — Det ble brukt en gjenstand for å true de ansatte, men hva slag gjenstand er foreløpig ikke klarlagt, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

- Pengene lå spredd

Etter det fvn.no kjenner til så skal raneren ikke ha brukt pistol, men en knivlignende gjenstand for å gjennomføre ranet. Det er ikke klart hvor mye penger raneren fikk med seg, men han mistet noe av pengene etter ranet.

— Vi har funnet en del av pengene, de lå spredd i området etter at raneren hadde løpt, forteller politibetjent Bjarne Lindland, til fvn.no.

Raneren, som skal være rundt 175 centimeter høy, snakke gebrokkent norsk og skal ha afro, løp ut av banken, hoppet over et gjerde og ned på den tilstøtende hovedveien. Der ble han observert av flere vitner som fvn.no har snakket med.

Etterforskningsleder Geir Hansen bekrefter ved 18.30-tiden at ingen er pågrepet for ranet.

SISTE: Etter det fvn.no kjenner til, så er den etterlyste ransbilen blitt funnet ved et nytt boligfelt på Justneshalvøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ung mann

På dette tidspunkt kan ikke politiet si noe om beløpet raneren har kommet unna med. Operasjonssentralen fikk melding om ranet klokken 10.59. — Vi har fått beskrevet en mørkhudet person som skal være rundt 175 centimeter høy og snakke gebrokkent norsk. Han skal være mellom 16 og 20 år og ble observert med en grønn plastpose, sier Lauvnes.

Raneren skal ha gjennomført ranet alene. Politiet søker med en hundepatrulje i nærheten, men politiet er usikker på om gjerningsmannen fortsatt er i området.

Bil funnet

Politiet etterlyste raskt etter ranet en rød Ford Mondeo, som ble observert i området. Bilen skal ha holdt høy fart i nærheten av banken og ble karakterisert av politiet som interessant.

— Bilen er sett i nærheten av banken. Den forsvant fra Rona i stor fart, sier Lindland i politiet. Det kom tidlig melding om observasjoner av den mistenkte ved Hånes og inn mot Hånestangen.

Bilen ble imidlertid funnet forlatt ved et nytt boligfelt på Justneshalvøya mandag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon Anders Skau

Bilen skal ha blitt stjålet i løpet av natt til mandag.

Politiet var bevæpnet da de rykket ut til banken. Senere droppet politiet bevæpningen.

Avhører vitner

Minst tre politipatruljer og mannskaper fra felles krimenhets tekniske avsnitt jobbet på stedet etter ranet. Etter det fvn.no kjenner til, så skal flere personer ha blitt avhørt av tjenestemenn fra Randesund politistasjon.

Kriminaltekniker har avsluttet innsatsen på ransstedet.

Tredje Plussbankran

Sparebanken Pluss ved Rona ble ranet også tidligere i år.

I slutten av juni ble Sparebanken Pluss sin filial på Nodeland ranet.