KRISTIANSAND: Det ble klart da Kilden-ledelsen i dag presenterte programmet for åpningsfesten på Silokaia fredag 6. januar.

Fram til i fjor het hun Maria Haukaas Storeng, og er blitt kjent som deltaker både i Idol og Melodi Grand Prix, i tillegg til at hun i år fremførte den offisielle sangen for VM på ski. Hun er nå gift med Hans Marius Hoff Mittet som skal spille Che Guevara i den samme forestillingen, og de skal begge fremføre smakebiter fra musikalen under festforestillingen på Silokaia.

Der blir det også utdrag fra andre store forestillinger som skal settes opp i Kilden de tre neste årene, eksempelvis Carmen, Aida, Les Miserables, Tryllefløyten og Barbereren i Sevilla.

— Åpningsforestillingen blir en bred vifte som skal understreke den inkluderende vilje Kilden skal bli kjent for, sier direktør Bentein Baardson. For også hundre lokale barnedansere, 150 lokale korsangere og sørlandsartister som Erik Faber, Helene Bøksle, Marte Wulff og Maria Arredondo blir å høre bak bølgeveggen. Inn dit skal også hip hop gruppen Kingwings Crew danse, med de to lokale stjernene Argend Nicqi og Cenno Tim på laget.

Les mer om programmet åpningskvelden i papiravisen onsdag.