Systemet med særaldersgrenser gjør det mulig for blant andre polititjenestemenn å gå av med pensjon ved fylte 60 år. Hvis summen av alder og tjenestetid blir minst 85 år, kan politifolk gå av med full pensjon som 57-åringer.

— Vi ser jo i dag at for eksempel politifolk, etter at de har gått av som 57-åringer, jobber i det private næringsliv. Dette er ressurser som politiet fremdeles har stor bruk for, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til Adresseavisen.

Det er særlig i offentlig sektor en finner stillinger med særaldersgrenser.

— Særaldersgrensene må gjennomgås. Arbeidslivet har endret seg dramatisk de siste årene, med ny teknologi og nye arbeidsmåter. Derfor er det ingen grunn lenger til at enkelte grupper skal ha særfordeler på dette området. Jeg vil at alle i arbeidslivet skal ha samme aldersgrense for å gå av pensjon. Det må være likt for alle, sier han.

— Det skal være lønnsomt for alle yrkesgrupper å stå lenger i arbeidslivet - og kombinere arbeid og pensjon. Det handler om at vi trenger flere godt voksne til å stå lenger i arbeidslivet, sier Robert Eriksson. (©NTB) (©NTB)