Torsdag kveld entrer Lissie scenen på Kilden. Med seg har hun et lokalt kor som hun ikke treffer før selve konsertdagen. Lissie gjør flere konserter i Norge med lokale kor denne uka.

— Det startet med at Signe Eide tok kontakt med meg på Facebook. Hun sendte meg musikken sin og spurte om hun kunne varme opp for meg i Oslo. Jeg likte det jeg hørte og sa ja. Hun er også en del av et kor med 16 og 17 år gamle jenter, og så ble de også med, forteller Lissie på telefon fra Oslo.

- Morsom utfordring

25. mars spiller hun på Rockefeller i Oslo. Deretter går turen videre til Kilden, Stavanger og Bodø.

— Min norske promotør likte ideen med korene så godt at de ordnet kor til meg i de andre byene også. Jeg har gjort dette i Oslo noen ganger, og det blir veldig vakkert med et kor på scenen, forteller Lissie. - Men du har ikke selv vært med å plukke ut de andre korene?

— Nei, jeg har bare sendt dem musikken på e-post. Jeg har hørt at de har jobbet lenge med dette, og forhåpentligvis blir dette bra. Jeg liker å prøve nye ting, og dette var en morsom utfordring. Litt utenfor min komfortsone.

- Spente

Det er et prosjektkor fra Sharrons dansestudio bestående av 13 jenter som skal stå på scenen sammen med Lissie på torsdag. Jentene er i alderen 14- 17 år, og er ledet av Ingunn Abrahamsen.

Jeg føler meg veldig vel i Norge. Folk er så naturlige, ydmyke og avslappa. Jeg tror at personligheten min passer inn her- Vi har jobbet med dette i snart to måneder, og jeg tror at jentene er veldig spente. De jobber hardt og er veldig dedikerte. Dette tror jeg blir en veldig gøy opplevelse for dem, sier Abrahamsen til Fædrelandsvennen.

I tillegg til korene, får sangeren Signe Eide fra Oslo en mulighet til å vise seg fram.

— Hun er veldig talentfull, og hun er moden for alderen. Det er viktig å støtte nye, lovende artister. Hadde en etablert artist latt meg åpne en konsert da jeg var 17- 19 år, hadde det vært helt utrolig.

På turne med Kravitz

I 2008, to år før hennes første plate kom, ble Lissie invitert av Lenny Kravitz til å være support på hans turné.

— Det var virkelig en kul opplevelse. Jeg hadde ikke noe album ute, og jeg prøvde å finne min vei i musikkbransjen. Å være med på turneen var en flott eksponering, og jeg fikk en smakebit på turnélivet. Det var en av mange gode muligheter jeg fikk til å dele musikken min, forteller hun.

Det er sju år siden. Siden den gang har hun sluppet to album og er i gang med å skrive musikk til et tredje. Derfor blir det ikke like mange konserter og turneer i år.

Lissie har blitt populær i Norge etter debuten i 2010. Selv tror hun at det er fordi hun kom inn på et rett tidspunkt, ble promotert godt, og fikk spilt mye konserter.

— Jeg føler meg veldig vel i Norge. Folk er så naturlige, ydmyke og avslappa. Jeg tror at personligheten min passer inn her, sier hun.

Og det er kanskje ikke så rart, for Lissie har nemlig skandinaviske aner.

— Familien min har vært i USA i over hundre år, men alle stammer fra Sverige, så det er derfor jeg ser nordisk ut.

Torsdag kveld ser du henne i Kilden.