Store styrker fra politiet, brannvesenet og ambulanse rykket ut etter kollisjonen. Foto: Kjetil Nygaard
Politibilen klarte ikke stoppe da bilen de forfulgte kjørte av veien. Patruljebilen krasjet i siden på den forfulgte bilen. Foto: Kjetil Nygaard
Politi, brannvesen og ambulanser var ved ulykkesstedet i Songdalen. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi fikk melding om at en bil med personer mistenkt for et straffbart forhold skulle stoppes. Politiet fant bilen, men den ville ikke stoppe. Dermed ble det en politijakt oppover Songdalen, sier innsatsleder Frank Salvesen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

LES OGSÅ:

Det var ved 23-tiden mandag kveld at politijakten fant sted. Den startet på E 39 ved Brennåsen, og endte med at den forfulgte bilen kjørte av veien på Stupstad, like ved grensen mellom Songdalen og Vennesla.

Sammenstøtet har skjedd på fylkesvei 454 ved Stupstad.

— Det ble så et sammenstøt med politibilen, sier innsatsleder Frank Salvesen.

Alvorlig skadet

Det var tre personer i bilen som politiet fulgte etter. Innsatslederen fortalte at én person ble sittende i bilen etter kollisjonen, mens to andre stakk av til fots.

— Han som satt i bilen er alvorlig skadet og tatt med i ambulanse. To personer stakk fra stedet til fots, forteller Salvesen.

De tre som satt i bilen er 25, 25 og 39 år gamle.

Sporet opp av hund

En av dem ble pågrepet like i nærheten etter kort tid. Også han ble fraktet til sykehus. Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus opplyser at personen er lettere skadet. Ifølge politiet er vedkommende innlagt for observasjon.

En 9,5 år gammel politihund av rasen belgisk malinois sporet opp den ene av personene som stakk fra stedet og inn i skogen til fots. Foto: Kjetil Nygaard

— Den tredje personen kom seg et stykke avgårde, men ble sporet opp av politihund og pågrepet like før klokken 01.00, sier innsatslederen.Personen sitter nå i politiets arrest.

Polititjenestemennene som kolliderte i den forfulgte bilen kom uskadet fra ulykken.

— En kriminaltekniker foretar krimtekniske undersøkelser på ulykkesstedet, sa Salvesen ved 01-tiden.

Svært glatt

Det var svært glatt på fylkesvei 454 ved Stupstad mandag kveld. Alle nødetatene rykket ut. Fire ambulanser, fire brannbiler og et stort antall politipatruljer var på stedet like etter kollisjonen.

Mannen som er alvorlig skadet satt fastklemt etter ulykken. Han ble frigjort av brannvesenet og kjørt i ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus opplyste at de klokken 23.20 mandag kveld mottok en skadet mann etter ulykken. Han er alvorlig skadet, men tilstanden er stabill.

Spesialenheten etterforsker

Ifølge operasjonsleder Sverre Birkeland kjørte den forfulgte bilen av veien, og politiet klarte ikke stanse for den.

Politibilen klarte ikke stoppe da bilen de forfulgte kjørte av veien. Patruljebilen krasjet i siden på den forfulgte bilen. Foto: Kjetil Nygaard

— Den forfulgte bilen kjørte av veien, politibilen klarte ikke stanse og kjørte inn i denne. To personer skadet. Spesialenheten er varslet, opplyste Birkeland.Han ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer, og viste til Spesialenheten for politisaker, som rutinemessig blir varslet ved ulykker der politiet er involvert.

— Vi har iverksatt etterforskning. I løpet av dagen håper vi å ha gjennomført avhør av de involverte tjenestemennene, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten.

Spesialenheten vil også avhøre personene som i bilen som havnet i grøfta.

— Vi gjør de undersøkelser som er nødvendig for å kartlegge hendelsesforløpet, sier Wold.

Avventer etterforskning

Litt vest for ulykkesstedet kjørte en annen politibil ut av veien. Bilen var på vei for å avskjære den forfulgte bilen. Politimannen i bilen ble ikke skadet.

Etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor ønsker ikke å uttale seg om hva de tre var mistenkt for.

— Saken etterforskes nå av Spesialenheten. Når de har gjort sin vurdering vil politiet gå videre med saken mot de tre og finne ut om de har gjort noe straffbart, sier Thorsen til Fædrelandsvennen.