Det kinesiske nyhetsbyrået siterer et kommuniké utstedt av Kommunistpartiet etter et fire dager langt møte i Beijing for å peke ut landets kurs de neste fem årene.

De 250 partitoppene hadde ett mål med møtet, nemlig å finne fram til tiltak som kan få landets økonomi tilbake på vekstsporet.

Veksten i Kinas økonomi — der millioner av mennesker hvert år er blitt løftet ut av fattigdom - er i ferd med å avta. Landets statistikkbyrå nedjusterte nylig fjorårets vekst til 7,3 prosent. Og med en årsvekst i bruttonasjonalproduktet som har vært på 7 prosent i både første og andre kvartal i år, må man 25 år tilbake i tid for å finne like lave vekstrater.

Det har ført til at myndighetene har vedtatt ulike tiltak for å stimulere økonomien. Det Internasjonale pengefondet (IMF) har likevel anslått at veksten i Kina vil avta ytterligere både i år og neste år.

Samtidig er det et faktum at befolkningen i verdens mest folkerike land blir stadig eldre - kombinert med at den arbeidsføre andelen krymper. (©NTB)