Langtidsmeteorolog ved StormGeo, Cecilia Villanger, sier at et lite lavtrykk i Nordsjøen fører til en del nedbør på fredag. Totalt vil det komme mellom 20 og 30 millimeter.

Nå som det har begynt å snø kan man regne med cirka 20 centimeter. Men lørdag formiddag kommer regnet igjen.

Regner mest i vest

— Det blir opphold natt til lørdag og første del av morgenen. Men så kommer et nytt lavtrykk over Skottland som gir nedbør innover Sør-Norge. I tillegg vil vinden øke til liten til stiv kuling på utsatte plasser og i fjellet, sier hun.

Villanger regner med 30-40 millimeter nedbør på Sørlandet, og mest i vest, på lørdag. Søndag avtar nedbørsmengden litt, til cirka 20 millimeter.

— Dette vil komme som regn langs kysten og snø inn i landet og i høyden. Snøgrensa ligger på rundt 600 meter ut lørdag, så stiger den litt på søndag.

På mandag dreier vinden sørvestlig og nedbøren vil avta. Ifølge StormGeo holder temperaturene seg stabile gjennom helgen før det blir litt mildere mot slutten.

Et lite glimt av sola

Varselet er nokså likt hos Meteorologisk institutt, selv om vakthavende meteorolog Arild Mentzoni melder litt mindre nedbør.

— I løpet av de tre neste døgnene kan det regne mellom 20 og 40 millimeter. Eksakt mengde er vanskelig å si, men det blir nok en del, sier han.

Ellers forteller han at vi kanskje får et glimt av sola fredag kveld.

— Nedbøren gir seg i ettermiddag, så hvis dere er heldige så klarner det opp før sola går ned. Men utover lørdagen skyer det til, og så er det sammenhengende gråvær ut helgen, sier han.

Mentzoni melder også regn generelt i lavlandet, og sludd og snø i høyden.