Politiet vet fortsatt ikke noe om motivet for knivdrapet på en 55 år gammel mor og hennes 28 år gamle sønn på IKEA i Västerås mandag formiddag.

De to antatte gjerningsmennene skal ifølge politikilder ha bodd på samme asylmottak i Västmanland, skriverAftonbladet. Politiet var på asylmottaket og gjennomførte husransaking et par timer etter at drapet fant sted mandag ettermiddag, ifølge avisa.

En mann på asylmottaket, som skal bo på samme rom som en av de mistenkte, sier at de ikke har sett ham siden mandag morgen.

– Han sa at han skulle ha et møte i Västerås og reiste av gårde om morgenen. Siden det har vi ikke sett noe til ham, sier romkameraten.

Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene.

Nekter for drap

Migrasjonsverket bekrefter imidlertid at de er koblet inn i saken, og at en av de mistenkte er registrert hos dem.

– Det har vært kontakt på lokalt nivå. Slik jeg har forstått det har det kommet opplysninger om at en av personene er innskrevet i vårt mottaksregister, men det er foreløpig for tidlig å si noe mer enn det, sier pressesjef i Migrasjonsverket, Fredrik Bengtsson.

Politiets teknikere gjennomførte undersøkelser på IKEA i Västerås etter dobbeltdrapet mandag. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

En av de to antatte gjerningsmennene, en mann født i 1992, ble pågrepet på en bussholdeplass i nærheten av IKEA-varehuset om lag et kvarter etter at drapene skjedde. Mannens advokat, Maria Wilhelmsson, sier at hun vil møte den mistenkte tirsdag.– Jeg prioriterer å møte min klient i dag, det er det jeg må gjøre. Så får vi se hva som skjer, sier Wilhelmsson tilExpressen.

Uvisst motiv

Den ene av de to pågrepne mennene, som er i midten av 30-årene, ble selv kritisk skadd i angrepet. Politiet vil ikke si om han har blitt avhørt ennå.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan mannen pådro seg skadene. Ifølge øyenvitner til drapet klarte verken moren eller sønnen å forsvare seg på en slik måte at han ble hardt skadd.

– Tilstanden hans er fortsatt kritisk, selv om den har vært stabil i løpet av natten. Han blir fortsatt behandlet på intensivavdelingen, sier kommunikasjonsdirektør ved landstinget i Västmanland til avisa tirsdag morgen.

Svensk politi har natt til tirsdag gått igjennom overvåkingsvideoer fra kjøpesenteret, i tillegg til å gjøre undersøkelser på det avsperrede området der, blant annet med hund.

På ferie

Moren og sønnen var på ferie hos slektninger i Västerås, men er bosatt i Norrland, skriver Aftonbladet.

Ofrene og de mistenkte kjente ikke hverandre, men de mistenkte har en kobling til hverandre, ifølge politiet. Politiet kjenner ikke til de to fra tidligere.

Politiet har funnet drapsvåpenet, men vil foreløpig ikke si hva det er. Politikilder opplyser imidlertid til avisaVestmanlands Län Tidningat det er brukt kniver fra IKEAs eget sortiment.