Ifølge tyske myndigheter er det ikke noe i hans familieforhold eller i arbeidsmiljøet som kan forklare motivet bak styrtingen av flyet i Alpene forrige uke.

"Styrmannen fikk psykoterapeutisk behandling over en lengre periode for flere år siden, før han fikk godkjenning som flyger. Selvmordstanker ble notert", heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten i Düsseldorf mandag.

–Styrtet flyet med vilje"I den påfølgende perioden og helt fram til slutten var det nye samtaler med leger og flere sykmeldinger, men uten at selvmordstanker eller aggresjon mot andre var del av diagnosen", heter det videre.

Det finnes ingen bevis for at han var fysisk syk på dagen da Germanwings-flyet styrtet, legger den tyske statsadvokaten til. Tysk politi fant heller ikke noe selvmordsbrev eller lignende under ransakelsene hjemme hos Lubitz og foreldrene hans.

Etter å ha analysert innholdet i flyets taleregistrator, fastslo etterforskerne at styrmannen trolig styrtet flyet inn i Alpene med viten og vilje. Flyets ferdskriver er foreløpig ikke funnet, muligens fordi den såkalte svarte boksens sendere ble skadd i styrten, ifølge Kay Kratky i Lufthansa.

Ønsker mer åpenhetTaushetsplikten i Tyskland innebærer at leger ikke kan fortelle sine pasienters arbeidsgivere om sykdomsforhold. Nå ønsker flere et nytt regelverk.

-Flygere bør ha egne leger, som er utnevnt av flyselskapene. Slike leger bør kunne kommunisere med arbeidsgiver og luftfartsmyndighetene, sier transporttalsmann Dirk Fischer fra statsminister Angela Merkels parti CDU.

Thomas Jarzombek, som representerer CDU i nasjonalforsamlingen, ber om en utredning av taushetsplikten og hvordan den bør gjelde for pasienter som har stort ansvar for andre mennesker på jobben.

Til sammen 150 mennesker mistet livet da Airbus A320-flyet styrtet i de franske Alpene tirsdag forrige uke. (©NTB)