Politiet vet ikke hva som var motivet for det brutale angrepet på imam Nehmat Ali Sjah på Grønland i Oslo sent mandag kveld, og holder alle muligheter åpne i etterforskningen.

— Det er altfor tidlig å si noe om bakgrunnen nå. Vi etterforsker selvfølgelig alle muligheter, og vi må holde muligheten åpen for at det er hatkriminalitet. Men nå har vi ikke holdepunkter for å si at det er knyttet til hans virke som imam, sa leder Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikts seksjon for vold og seksualforbrytelser under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Metlid understreker at motivet foreløpig er ukjent, og sier politiet er kjent med at det har vært konflikter og hendelser knyttet til moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat tidligere. Det var før den nye moskeen åpnet i Motzfeldts gate på Grønland, og går helt tilbake til 2005. — Hvorvidt dette har noe å gjøre med saken, kan vi ikke si noe om nå, men jeg gjentar at vi ikke har konkrete holdepunkter, verken i den ene eller den andre retningen, sier Metlid. (©NTB)