En opposisjonspolitiker fikk knekt nesa og måtte få hjelp på sykehus, mens en politiker fra regjeringspartiet AKP brakk en finger i basketaket. Flere titalls parlamentarikere var innblandet i basketaket som oppsto under en meget opphetet debatt som varte i 20 timer.

Den nye loven er blitt kraftig kritisert både av vestlige land og av opposisjonen i Tyrkia. Loven gir blant annet justisministeren rett til å sette i gang etterforskning av personer i dommerstanden og påtalemyndigheten. Tyrkias president Abdullah Gül må undertegne loven før den kan tre i kraft.

Forslaget ble fremmet av i kjølvannet av en skandale hvor landets politiske ledere beskyldes for utstrakt korrupsjon i forbindelse med byggeprosjekter samt ulovlig handel med Iran.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan hevder beskyldningene er politisk motiverte. Han har sparket tusener av politifolk og advokater i et forsøk på å få stanset etterforskningen.

Erdogan mener Fethullah Gulen, en islamsk religiøs leder basert i USA, står bak korrupsjonssaken. Gulen har mange tilhengere i Tyrkia, og han skal ha bygget opp innflytelse i politiet og rettsvesenet gjennom tiår. Presidenten beskylder Gulen for å prøve å spolere hans sjanser i forkant av lokal— og presidentvalget senere i år. (©NTB)